Saopštenje DSS: Prodaja imovine nova korupcionaška afera

03. Januar 2017.
Saopštenje DSS: Prodaja imovine nova korupcionaška afera

Nova 2017. godina građanima je čestitana novom korupcionaškom aferom: prodajom stanova i poslovnog prostora koji su vlasništvo države Srbije, a kojima je do skora upravljalo ozloglašeno društvo „Dipos“ doo, koji slovi za leglo kriminala i korupcije.

Oprobani majstori izvođenja korupcionašških poslovnih poduhvata ceo postupak prodaje su „upakovali“ u zakonsku formu: oglas je objavljen 26.12. u samo jednim, pažljivo odabranim malo čitanim novinama, rok za polaganje depozita za učešće u nadmetanju je 6. januar, a nekretnine se prodaju u viđenom stanju. Činjenice da ostavljeni rok obuhvata, zbog praznika samo osam radnih dana, da je zato praktično nemoguće izvršenje uvida u stanje objekata koje koriste zakupci, kao i slanje ponuda poštom, da početna kupoprodajna cena značajno dostupa od stvarne tržišne vrednosti oglašenih nepokretnosti… jasno ukazuju da je ceo „posao“ isplaniran u cilju da  se blagovremeno obaveštenim, dogovorenim kupcima pojedinih nepokretnosti omogući značajna materijalna korist.

Obustavljanje postupaka zbog zastarelosti krivičnih dela i trijumfalni povratak u Srbiju ranije osumnjičenih izvršilaca – tajkuna, kao i očigledno nameštena prodaja državne imovine za samo nekoliko dana su razvejali maglu lažnih zakletvi da „Srbijom ne vladaju tajkuni“ i o „nultoj toleranciji kriminala i korupcije“.