DSS poziva vlast i strukovna udruženja na dijalog

DSS
22. Mart 2019.
DSS poziva vlast i strukovna udruženja na dijalog

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović pozvao je danas građane i strukovne organizacije, UNS, NUNS, CESID i CRTA, da "provere deklarativno izraženu spremnost" predsednika Srbije Aleksandra Vučića za dijalog o izveštavanju Radio-televizije Srbije.

Jovanović je, na vanrednoj stranačkoj konferenciji za novinare u Beogradu, ocenio da Vučić odbija da razgovara sa opozicijom, ali da je "barem deklarativno" izrazio spremnost za razgovor sa građanima o javnom servisu.

Vučić je time, kako smatra Jovanović, posredno priznao dana medijskoj sceni u Srbiji postoji problem.

Upitan o upadu demonstranata u RTS u subotu uveče, Jovanović je rekao da neće donositi vrednosni sud o tom događaju dok se ne vide uzroci.

"Ne sme se zaboraviti uzrok", predočio je Jovanović i konstatovao da u programima RTS nema opozicionih političarai da se ne može čuti drugačije mišljenje o važnim društvenimi političkim pitanjima, poput Kosova, zdravstva, ali i urbanističkih problema.

On je istakao da RTS nije jedini problem i da bi se u Srbiji mogao otvoriti i dijalog o izveštavanju privatnih televizija koje su dobile nacionalnu frekvenciju.

Član Predsedništva Demokratske stranke Srbije, prof. dr Siniša Atlagić ocenio je da Srbija ima solidne izborne zakone, ali da se oni ne primenjuju, kao i da danas situacija u medijima liči na 90-e.