Jovanović: Dijalog ne može da se vodi van okvira Ustava Srbije i Rezolucije 1244

dss
27. Maj 2019.
Jovanović: Dijalog ne može da se vodi van okvira Ustava Srbije i Rezolucije 1244

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da se Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN odnosi na Srbiju kao naslednici Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

On je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić na perfidan način urušava tu Rezoluciju govoreći da se ona ne odnosi na Srbiju već na SRJ. "To je laž, jer se ona direktno odnosi direktno na Srbiju, preko odredbi Ustsvne povelje Državne zajednice SCG, u čijem je punom kontinuitetu Srbija", dodao je Jovanović.

On je kazao da član 60. kaže da su u slučaju istupanja Crne Gore iz SCG, međunarodni dokumenti a posebno Rezolucija 1244 SBUN važila bi u celosti za državu Srbiju. "Zašto Vučić obmanjuje naš narod i državu", zapitao se lider DSS. On je ponovio da DSS neće učestvovati na sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji i istakao da se dijalog ne može voditi, ni rešenje za Kosovo ne može tražiti van okvira Ustava i Rezolucije 1244.

On je ocenio da predsednik Srbije Aleksandar Vučić narušava Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244 navodima da se ona ne odnosi na Srbiju.