Jovanović: Šta u ponedeljak nakon izbora ako se bojkotuju?

DSS
25. Jul 2019.
Jovanović: Šta u ponedeljak nakon izbora ako se bojkotuju?

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da je protiv bojkota redovnih parlamentarnih izbora koji će biti održani na proleće sledeće godine, i dodao da smatra da bi bojkot imao pre negativne, nego pozitivne posledice u borbi protiv vlasti.

Jovanović je gostujući u jutarnjem programu televizije N1, zapitao ko će osporiti legitimitet vlasti ako opozicija ne izađe na izbore.

“U ponedeljak nakon izbora - nas pedeset hiljada, zapad koga to ne zanima, ko?”, upitao je Jovanović.

"Za pobedu protiv vlasti potreban je proces, to neće biti preko noći, neće se desiti revolucijom, za to nema snage niti okolnosti, nema ozbiljnih uslova za tako nešto. To će ići postepeno... Dalja borba je prisustvo u parlamentu, bolje da opozicija uzme neke gradove u zemlji nego nijedan, i da to bude uporište, ili pedeset poslanika u skupštini, i da se tako bori", smatra predsednik DSS-a.

Prema njegovim rečima, najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da pozove međunarodne posmatrače i sredi iračke spiskove je "najobičnije foliranje i trik".

"Nisam sklon mešanju bilo kakvih posmatrača, to su naše stvari, principijelno - kad neko pominje da dovedemo strance to mi je pokazivanje slabosti i nedozrelosti, kao prihvatanje činjenice da ste nesposobni da uredite svoje drvorište”, ocenio je Miloš Jovanović.

On smatra da birački spisak nije "najproblematičniji" kad se govori o izbornim uslovima, već sve što prethodi, a to su medijska scena, politički pluralizam u medijima.

"To odlučuje. Kao i to kad vas neko uslovi radnim mestom kako da glasate", objasnio je lider DSS.

On je dodao da to ne znači da birački spisak nije bitan, ali "ovakav onakav, nije to nikakav ustupak opoziciji niti će nešto bitno promeniti".