Đurin u Solunu: Kosovo je Srbija

30. Jul 2019.
Đurin u Solunu: Kosovo je Srbija

Potpredsednik Demokratske zajednice mladih Evrope i član Izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije, Miloš Đurin, boravio je u Solunu, gde je bio gost grčke vladajuće partije Nove demokratije, a i prisustvovao je redovnom sastanku Saveta i Predsedništva Demokratske zajednice mladih Evrope.

U svom izveštaju povodom stanja u Srbiji, Đurin je izjavio da trenutno najveći problem u Srbiji jeste pitanje južne srpske pokrajine Kosova i Metohije i neodgovorno ponašanje separatističkog rukovodstva privremenih institucija u Prištini. Što se tiče pozicije Demokratske stranke Srbije, ona je kristalno jasna, pregovori se moraju voditi isključivo u skladu sa Ustavom Republike Srbije i Rezolucijom 1244 SB UN-a. Sa albanskim predstavnicima što se nas tiče može se o svemu razgovarati sem oko statusa Kosova i Metohije, pošto je KiM bilo,jeste i biće sastavni i neodvojivi deo Republike Srbije.

Đurin je iskoristio priliku da Novoj demokratiji čestita na pobedi na grčkim parlamentarnim izborima i poželi im sreću u vođenju nove Vlade i da im se zahvali što nisu i neće priznati lažnu državu Kosovo.

Takođe, Đurin je na sastanku Demokratske zajednice mladih Evrope podržao grčki predlog rezolucije gde se osuđuje turska migrantska politika.

Sastanku Demokratske zajednice mladih Evrope prisustvovali su i predstavnici :Narodne partije iz Španije, Forca Italije Silvija Berluskonija i Lige Matea Salvinija iz Italije,Fidesa Viktora Orbana iz Mađarske, grčka Nova Demokratija,AK Partija Redžepa Tajipa Erdogana iz Turkse, DSS iz Srbije,Nove srpske demokratije iz Crne Gore...

/files/Image/2019/07/thumbnail_67138899_10162005291605188_8457599541439365120_n.jpg