Hajde da pričamo! sa Milošem Jovanovićem - EKSKLUZIVA - Promena imena Demokratske stranke Srbije

DSS info
29. Jul 2020.
Hajde da pričamo! sa Milošem Jovanovićem - EKSKLUZIVA - Promena imena Demokratske stranke Srbije

Miloš Jovanović: Nikakva odluka nije doneta jer ne može doneta sve i da mi odlučimo ovde u vrhu stranke, to ne radi samo vrh stranke ili jedan čovek. Zna se, postoji Statut i zna se ko šta radi, ako se išta bude radilo.


Razmišlja se o promeni imena, ne zato što je to nečiji hir, intimno zadovoljstvo ili bilo šta drugo, nego zato što je situacija takva kakva je i ja to najbolje znam. Ideja promena imena nije od juče nastala. 


U jednom trenutku napravite presek stanja, organizacije, stranke, ciklusa koji mislim da je dobrano na zalasku. To mislim na osnovu trogodišnjeg rada i činjeničnog stanja. Došli smo u situaciju da stranka nije više sposobna da samostalno izađe na izbore, treba da se pogledamo svi zajedno i da ocenimo situaciju. Imamo i dalje potencijal, napravili smo mali kapital, iako glavni cilj nismo ostvarili a to je ulazak u Parlament. Zamajac od 72 hiljade dobijenih glasova je napravljen, profilisani smo, osetno sam poznatiji nego ranije. 
Nije isto podići i motivisati ljude od 25 ili 30 godina koji hoće da grizu, ili ljude koji su sve preživeli i sasvim su logično na nekom kraju političkog puta. Razumem da je reakcija na promenu imena emotivna, ali ovo radimo zbog dobrobiti stranke i ideologije. Mi smo konzervativci, nismo konzervatori i ja neću sada da konzerviram DSS i da ga stavimo u muzej. Ideja da umremo časno je kukavička. 


Između kontinuiteta političke ideologija i načela naspram imena, ja biram ovo prvo. Više o promeni imena DSS-a pogledajte u video prilogu!