Jovanović: Hrvatska slavi zlo!

DSS info
04. Avgust 2020.
Jovanović: Hrvatska slavi zlo!

Dvadesetpeti put Hrvatska država slavi zločinačku akciju „Oluja“, progon Srba i najveće etničko čišćenje na tlu Evrope posle Drugog svetskog rata proslavlja kao takozvani Dan pobede i domovinske zahvalnosti i takozvani Dan hrvatskih branitelja.

Nekažnjena za genocid nad Srbima u ustaškoj NDH, Hrvatska proslavlja kao najveći državni praznik još jedan strašan zločin izvršen tokom tzv. domovinskog rata pod istim, ustaškim simbolima pod kojima su vršeni zločini u Jasenovcu.

Na žalost, prvi put će i predstavnici ono malo preživelog srpskog naroda prisustvovati ovoj sramnoj proslavi zločina, dajući mu legitimitet, u zabludi obolelih od Stokholmskog sindroma da će time zločincima da se umile.

Ne može biti trajnog mira bez pomirenja, a pomirenja bez priznanja zločina onih koji su ga izvršili, niti Hrvati mogu biti dovršen civilizovan narod.

Sve dok se u Hrvatskoj, u Kninu, na mestu zločina proslavlja „Oluja“, dok se revizija istorije sprovodi institucionalno, a hrvatski narod se tome ne odupire, on će zadržati karakteristike frustriranog neistorijskog naroda i ne može da se očekuje suštinsko poboljšanje odnosa Srbije i Hrvatske.