Tražimo smenu Stajića, svi će retroaktivno odgovarati

DSS Beograd
17. Decembar 2020.
Tražimo smenu Stajića, svi će retroaktivno odgovarati

Povereništvo Demokratske stranke Srbije Beograd najoštrije osuđuje nereagovanje gradskih vlasti u prestonici povodom divlje gradnje i korupcije koja u tom sektoru vlada, i najavljuje da će svi počinioci jednog dana retroaktivno odgovarati.

Kako se navodi u saopštenju koje je potpisao poverenik DSS za Beograd Marko Sarić, ta stranka će ubrzo izaći sa pravnim okvirom koji će omogućiti da, kada dođe do promene vlasti „svi počinioci krivičnih dela – od investitora do korumpiranih ljudi u upravi grada retroaktivno odgovaraju“.

„Tražimo da se provere navodi Marinike Tepić u vezi sa divljom gradnjom, a mi ćemo ispitati svaku dozvolu, svako rešenje o ozakonjenju i biće nulte tolerancije za ovakvu očiglednu kaubojštinu i kriminal. Neka znaju i oni koji kupuju takve nelegalne objekte, da će te nekretnine biti srušene“, naglasio je Sarić.

On je podsetio da su nedavno udruženja građana sa Vračara, Društvo za ulepšavanje Vračara, Udruženje Topolska i Društvo za uređenje i ulepšavanje Krunskog venca, zatražila ostavku Nemanje Stajića – gradskog sekretara za ozakonjenje objekata.

„Apsolutno podržavamo zahtev za smenu Stajića, jer smo svedoci, samo kao primer da navedem – bespravnog ozakonjenja 3 sprata objekta u Jadranskoj ulici i ta zgrada sada ima 8 spratova“, istakao je poverenik DSS za Beograd.