Podrška protestu srpskih sudija zbog sramne presude Todosijeviću

NADA
26. Avgust 2021.
Podrška protestu srpskih sudija zbog sramne presude Todosijeviću

Koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 23 udruženja građana daje punu podršku podržava protest srpskih sudija na Kosovu i Metohiji organizovanom zbog sramne presude predsedniku opštine Zvečan i poslaniku Srpske liste Ivanu Todosijeviću osuđenom na dve godine zatvora, samo zbog zbog toga što je rekao istinu u izjavi da je humanitarna katastrofa u Račku tokom sukoba na Kosovu izmišljena.

- Dok se ubice srpske dece u Goraždevcu i širom Kosova i Metohije još uvek slobodno šetaju, secesionističke institucije  uvode verbalni delikt i na drakonske zatvorske kazne osuđuju srpske političare. Ovo je samo još jedan pokazatelj da na secesionističkom Kosovu nema mesta i neće biti mesta za Srbe. Srbija i ceo srpski narod moraju složno i energično odgovoriti na ovu provokaciju - poručio je predsednik DSS, dr Miloš Jovanović.

- Da je presuda Todosijeviću kršenje čak i antisrpskog Briselskog sporazuma potvrdio je i portparol Evropske komisije Petar Stano. Tražimo da se poštuje dogovor da veća Apelacionog suda u opštinama sa srpskom većinom čine Srbi, jer bi time sprečili da se presude donose pod političkim pritiskom Albanaca - izjavio je predsednik POKS Žika Gojković.