Opozicija da se izjasni o kandidatima za predsednika

13. Septembar 2021.
Opozicija da se izjasni o kandidatima za predsednika

Koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 23 udruženja građana pozvala je danas opozicione stranke da se izjasne o svojim predlozima ili podrže kandidaturu za predsednika Srbije, dr Miloša Jovanovića, isključivo na osnovu programskih sličnosti.

„Da je političke mudrosti, ali i veće državotvornosti kod pojedinih lidera stranaka iz opozicije podržali bi kandidata za predsednika Srbije dr Miloša Jovanovića, jer je najobrazovaniji političar, doktorirao na Sorboni, patriota, mlad i energičan, ali i dovoljno iskusan. Jovanović nema mrlje u karijeri, nije menjao stranke kao većima političara, porodičan je čovek i ima dobar program kako menjati aktuelni nakaradni sistem vrednosti u našem društvu i vratiti poverenje građana u institucije države – izjavio je danas predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Žika Gojković.

Gojković je dodao da predlaže liderima opozicinih stranaka da svi ostavimo sujetu po strani, ne gubimo vreme jer ga je ostalo samo šest meseci do izbora i izjasnimo se o svojim predlozima za kandidata za predsednika, vodeći računa da je Srbiji najpotrebnija sloga u rešavanju gorućih nacionalnih pitanja i hitna promena sistema u kojem živimo već decenijama.

"Svi koji žele iskrene promene znaju da se u kampanju obilazaka svih gradova Srbije i razgovora sa građanima, zajedno sa predsedničkim kandidatom mora krenuti odmah. U isto vreme, pozivam i stranke koje imaju sličnu programsku orijentaciju i dele vrednosti srpske koalicije NADA, da nam se pridruže" - istakao je predsednik POKS, Žika Gojković.

Gojković podseća da osim političkih stranaka, srpsku koaliciju NADA podržavaju brojna udruženja građana i ugledne javne ličnosti, od akademika Matije Bećkovića, pesnika Blagoja Bakovića, glumice Ane Sakić, komandanta odbrane Košara Ljubinka Đurkovića i do mnogih drugih.