NADA protiv održavanja Parade „ponosa“

NADA
17. Septembar 2021.
NADA protiv održavanja Parade „ponosa“

Koalicija NADA, koju čine POKS, DSS i 23 udruženja građana, protivi se održavanju manifestacije „Parada ponosa“ koja je najavljena za 18. septembar u Beogradu.

"Najavljena parada tzv.ponosa za osnovni cilj ima da promoviše uvođenje zakona o istopolnim brakovima, koji velika većina građana ne podežava. Istopolni brakovi vrlo negativno i duboko zadiru u samu srž naše tradicionalne porodice koja je osnova društva. Mi imamo puno povoda za razne parade koje veličaju naše nacionalne uspehe, ali za paradom koja promoviše nečiju seksualnu orijentaciju, odnosno homoseksualnost, nema potrebe" – izjavio je kandidat za predsednika Republike Srbije, predsednik DSS dr Miloš Jovanović.

"Prethodnih godina, „Parade ponosa“ su korišćene za vređanje nacionalnih i verskih osećanja većine našeg stanovništva, a ne za promovisanje različitosti. Na tim događajima su se  izvrgavale ruglu srpska zastava, narodna nošnja, ali i Srpska pravoslavna crkva. Sve dok je to tako, protivićemo se svakoj takvoj manifestaciji. Istopolni brakovi imali bi za posledicu slabljenje ne samo naše tradicionalne  porodice, već i našeg društva kao celine i na to nikada nećemo pristati" - izjavio je predsednik POKS Žika Gojković.