Dan pobede u Velikom ratu je dan sećanja na naše pretke

NADA
11. Novembar 2021.
Dan pobede u Velikom ratu je dan sećanja na naše pretke

Srpska koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 25 udruženja građana čestita svim građanima Srbije dan pobede u Prvom svetskom ratu, u kom je Kraljevina Srbija na čelu sa vrhovnim komandantom, regentom Aleksandrom I Karađorđevićem, zajedno sa saveznicima, pobedila Centralne sile.

"Svi junaci, koji su živote dali u bilo kom ratu, za otadžbinu i našu slobodu, ne smeju biti zaboravljeni, ne samo danas, nego i svakog drugog dana. Na današnji dan, Vojska Kraljevine Srbije, sa svojim saveznivima, pobedila je neprijatelja i naterala ga da potpiše primirje, čime se srpski narod ceo, ne prvi put, upisao u slavne stranice istorije. I u ratovima devedesetih, srpska vojska je sačuvala slavu svojih predaka. Herojstvo naših boraca sa Košara jednako je onom naših ratnika sa Solunskog fronta. Krajnje je vreme da borci ratova devedesetih dobiju prava kakva zaslužuju. Prava dostojna njihovih zasluga" - izjavio je u poseti Paraćinu, kandidat za predsednika Srbije ispred koalicije NADA, dr Miloš Jovanović.

Delegacije srpske koalicije NADA su položile vence na Novom groblju, na Spomen-kosturnicu branilaca Beograda i širom Srbije