Ako je izbor, heroj ili zločinac, Mladić je heroj

NADA
13. Novembar 2021.
Ako je izbor, heroj ili zločinac, Mladić je heroj
 Kandidat za predsednika Srpske koalicija NADA koju čini POKS i DSS, dr Miloš Jovanović izjavio je da Srbi nisu krivi za ratove u bivšoj Jugoslaviji i da ako se postavlja pitanje da li je Ratko Mladić zločinac ili heroj, onda je njegov odgovor da je on heroj.


„U Srebrenici nije počinjen genocid i to kažem kao pravnik. Presuda Međunarodnog suda pravde u Hagu je politička presuda i ne mogu da shvatim da postoje ljudi koji su Srbi, a prihvataju laž o genocidu“, rekao je Jovanović gostujući na Euronews televiziji.
 
Na pitanje o broju predsedničkih kandidata iz redova opozicije, kandidat za predsednika Srpske koalicije NADA ocenio je da „nije normalno da bude jedan kandidat opozicije jer postoje suštinske razlike među njima u programima i viziji budućnosti Srbije“.
 
„Za ne mali broj opozicionara je ono što se dogodilo u Srebrenici genocid, što je za mene neprihvatljivo. Za neke EU nema alternativu, za neke je NATO prihvatljiva opcija. To je sve ono čemu se mi protivimo, i mi smo za neke potpuno druge vrednosti“, naveo je Jovanović.
 
On je zapitao kako bi bilo moguće da on kao predsedničkog kandidata podrži Mariniku Tepić.
 
„Kako da je podržim kada smatra da je u Srebrenici počinjen genocid. Ili obrnuto, da ona podrži mene koji smatram sve suprotno od nje po suštinskim pitanjima“, istakao je Miloš Jovanović.
 
Govoreći o aktuelnoj vlasti, Jovanović je ocenio da SNS „često vlada kabadahijski, da nema ni malo sluha za demokratske procese i da ima vrlo elastično shvatanje poštovanja zakona".
 
„S druge strane ne mogu da kritikujem nešto što mislim da je dobro. Ne mogu da kritikujem Zakon o ćirilici, ne mogu da kritikujem jačanje vojske, to su dobre i strateške stvari“, ocenio je kandidat za predsednika Srpske koalicije NADA.
 
On je rekao da DSS i POKS u koaliciju NADA spaja ideja da se može biti i patriota i demokrata, da se mogu poštovati nacionalni interesi i pravna država.
 
„Kao i ideja da se u nekom trenutku, u dogledno vreme na referendumu postavi pitanje građanima o tipu državnog uređenja i oblika vladavine, da li Republika ili obnova Kraljevine Srbije“, zaključio je Jovanović