NADA u Kraljevu!

12. Februar 2022.
NADA u Kraljevu!

Srpska koalicija NADA koju čini POKS, DSS i 25 udruženja građana će otvoriti pitanje oblika vladavine u Srbiji, da li će ostati republika ili će se obnoviti Kraljevina, poručeno je sa tribine u Kraljevu.

"Evropske ustavne, parlamentarne monarhije su najstabilnije, najuglednije i najuređenije države. Zbog toga su one i ekonomski najsnažnije, sa najnižom stopom korupcije i najboljim životnim standardom za građane. Naša kraljevina je srušena protivpravno i nasilno i sazrelo je vreme da se to pitanje otvori u našem društvu" - izjavio je predsednik POKS i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

"Ukoliko pobedi za predsednika naš kandidat, dr Miloš Jovanović, otvoriće pitanje oblika vladavine u Srbiji i uložiti sam svoj autoritet da omogući građanima da se na referendumu posle duge javne rasprave, izjasne da li su za republiku ili za obnovu Kraljevine Srbije. O tom veoma važnom pitanju, zaokruživanja nacionalnog identiteta, građani moraju dati konačnu reč" - izjavio je potpredsednik DSS, Predrag Marsenić.