Sarić: Demontirati partitokratski i delom korupcionaški sistem u Beogradu

DSS
15. April 2022.
Sarić: Demontirati partitokratski i delom korupcionaški sistem u Beogradu

Predsednica Vlade Srbije i VD predsednica Gradskog odbora SNS, Pokret socijalista, i njihov „lider“, pokazuju opšte nepoznavanje čak i ovog našeg, lošeg partitokratskog političkog sistema, iako participiraju u vlasti, pa bi neke stvari morali da znaju.

U kakvoj je direktnoj vezi lokalna samouprava kakva je grad Beograd, sa ideologijom? Na koji način nagomilani problemi u gradu Beogradu, počev od upitnog funkcionisanja komunalnih službi, skoro nikakvog rada inspekcijskog nadzora, urbanističkog haosa, divlje gradnje, divljanja sumnjivih građevinskih firmi po gradu, saobraćajnog kolapsa, štetnih projekata po građane Beograda, imaju veze sa opredeljenjem DSS i Miloša Jovanovića za očuvanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije, za koji se dosledno zalažemo?

Upravo zbog loše politike vladajuće oligarhije u gradu Beogradu, koja će ostaviti posledice u svakom smislu po građane Beograda, smatramo da je potrebno u potpunosti demontirati partitokratski i delom korupcionaški sistem koji je institucionalizovan u Skupštini grada Beograda, i njegovim Sekretarijatima. Jedini način za to jeste uvođenje transparentnosti u gradske institucije.

Transparentnost je moguće uvesti jedino kroz uvođenje što više političkih opcija, putem odborničkih mandata u Skupštini grada. To je jedini razlog zbog koga DSS poziva svoje birače da glasaju za listu AJMO LjUDI – Duško Vujošević.

Samo jaka opozicija može efikasnije da kontroliše bilo koju vlast pa i vlast SNS.

DSS info                 15.4.2022.