Predsedništvo

 • Naslovna
 • O nama
 • Struktura
 • Predsedništvo
 • MILOŠ JOVANOVIĆ- PREDSEDNIK DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

  Na Univerzitetu Pariz 1 Panteon-Sorbona diplomirao je 1999. godine na Pravnom fakultetu, a 2000. godine na Odseku političkih nauka Sorbone. Na istom univerzitetu završio je magistarske studije iz međunarodnih odnosa 2001.Doktorsku disertaciju odbranio je u decembru 2010.

  Od 2001. do 2005. godine bio je zadužen za izvođenje vežbi iz Ustavnog prava i Komparativnih političkih sistema na Pravnom fakultetu Univerziteta Pariz 1 Panteon-Sorbona. Od 2006. do 2011. godine radio je na Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu u zvanju istraživača-saradnika.

  Od jula 2007. godine obavljao je dužnost savetnika ministra za Kosovo i Metohiju Februara 2008. godine imenovan je za koordinatora pravnog tima Vlade Republike Srbije.

  U oktobru 2011. godine izabran je za asistenta, a u februaru 2014. godine izabran je za docenta na predmetima Uvod u pravo evropskih integracija i Međunarodni odnosi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

  Govori engleski i francuski jezik, otac dvoje dece.

  DEJAN ŠULKIĆ - POTPREDSEDNIK DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE 

  Rođen je 1972. godine. Živi u Velikoj Plani.

  Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Po zanimanju je diplomirani pravnik.

  Na lokalnim izborima 2012. godine, po treći put uzastopno izabran je za predsednika opštine Velika Plana.

  Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik, kao poslanik pri poslaničkog grupi Demokratske stranke Srbije.

  Obavljao je funkciju predsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije. Otac dvoje dece.

  PREDRAG MARSENIĆ - POTPREDSEDNIK DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

  Rođen 1970. godine u Beogradu. Završio Matematičku gimnaziju i Mašinski fakultet u Beogradu gde je stekao zvanje diplomiranog inženjera mašinstva. Nakon završenog fakulteta radio je kao profesor matematike a zatim odlazi u Kanadu gde je u nekoliko kompanija radio na razvoju prototipova i izradi gotovih proizvoda u industriji precizne mehanike. Po povratku u zemlju zapošljava se u JKP GSP „Beograd”, polaže stručni ispit propisan za diplomiranog inženjera mašinstva i radi na poslovima rukovođenja infrastrukturnim projektima iz oblasti termotehnike, procesne i gasne tehnike. Autor je brojnih projekata iz oblasti termotehnike. Član je Inženjerske komore Srbije i Društva mašinskih i elektro inženjera i tehničara Srbije. Član Demokratske stranke Srbije postaje 2007. godine. Oženjen, otac dvoje dece.

  ZORAN SANDIĆ - POTPREDSEDNIK DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

  Rođen 1970. godine u Kikindi. Srednju školu završio u Zrenjaninu. Po zanimanju inženjer poljoprivrede. Član Stranke od 2000. godine. Predsednik OO DSS Žitište u periodu od 2000. do 2012. godine. Od 2011. godine predsednik Okružnog odbora DSS Srednji Banat. U SO Žitište 4 godine obavljao funkciju zamenika predsednika opštine i 4 godine bio pomoćnik predsednika optine.

  Oženjen, otac dvoje dece.

  UROŠ JANKOVIĆ - PREDSEDNIK IZVRŠNOG ODBORA DSS

  Rođen je 24. septembra 1979. godine u Beogradu. Odrastao je i živi na Banovom brdu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Stekao zvanje Master menadž. na Fakultetu organizacionih nauka na temu "Primena međunarodnih standarda u izbornim procesima u Republici Srbiji".

  Služio je vojni rok 1998. i 1999. godine na Kosovu i Metohiji gde je učestvovao u odbrani naše zemlje, protiv Nato avijacije i albanskih terorista. Po povratku sa ratišta učlanio se u Demokratsku stranku Srbije Vojislava Koštunice.

  Od 2002. godine bavi se preduzetništvom, najpre partnerski, da bi potom samostalno osnovao preduzeće, koje se bavi proizvodnjom.

  Oženjen je Lidijom, i ima ćerku Andreu i Jelenu.

  DUŠAN STEVANOVIĆ - PREDSEDNIK OMLADINE DSS

  Rođen 18. novembra 1996. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu školu, a potom i XII beogradsku gimnaziju. U junu 2015. godine upisuje Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, na kom je apsolvent. 
  Postaje član Demokratske stranke Srbije u septembru 2015. godine, sa nepunih 19 godina. Obavljao je više funkcija u stranci, bio potpredsednik Omladine, da bi na jesen 2020. godine preuzeo mesto predsednika Omladine DSS. Član je Glavnog odbora stranke.

  SINIŠA ATLAGIĆ - ČLAN PREDSEDNIŠTVA DSS

  Rođen 1976. godine u Bihaću, Bosna i Hercegovina.

  Diplomirao 2000. godine na odseku za Komunikologiju i novinarstvo Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Magistrirao 2007. godine na odseku Politička sociologija Fakulteta političkih nauka u Beogradu.  Odbranio doktorsku disertaciju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2010. godine. 

  Redovni profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu i direktor Centra za ruske studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

  Govori engleski i ruski jezik, otac dvoje dece.

  BRANKO ŽIVANOVIĆ - ČLAN PREDSEDNIŠTVA DSS

  Rođen 1988.godine u Šapcu gde je završio osnovnu i srednju školu.

  Diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Advokat.

  U dva mandata je bio predsednik omladine DSS u Šapcu, bio je član Predsedništva omladine DSS i član Izvršnog odbora DSS za Mačvanski okrug.

  Oženjen.

  MARKO SARIĆ - PREDSEDNIK GRO DSS BEOGRAD

  Rođen 30. jula 1976. u Beogradu. Završio OŠ Veselin Masleša na Voždovcu, Prvu beogradsku gimnaziju i diplomirao na Saobraćajnom fakultetu univerziteta u Beogradu na odseku za drumski transport.

  Radio u Republičkom geodedskom zavodu od 2009 do 2010, posle toga izabran za zamenika predsednika Skupštine opštine Voždovac i na toj funkciji bio do 2014. Za zamenika predsednika opštine Voždovac izabran u januaru 2014 god.
  Oženjen, otac Alekse i Petra.

   

  GORICA GAJIĆ - ČLAN PREDSEDNIŠTVA DSS

  Gorica Gajić (Lomnica kod Despotovca, 1. januar 1958) srpski je političar i ekonomista. Svoj prvi mandat Narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije kao član Demokratske stranke Srbije, služila je od 2012. do 2014. godine, kao i svoj drugi mandat Narodnog poslanika od 2016. do 2020. godine. Pre toga je bila poslanik Skupštine Državne zajednice Srbije i Crne Gore od 2004. do 2006. godine.

  VELIMIR GAVRILOVIĆ - ČLAN PREDSEDNIŠTVA DSS

  Gavrilović je rođen 1976. godine, diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, završio je i međunarodne master studije "Poslovna ekonomija i upravljanje", a završio je i niz specijalističkih programa iz oblasti upravljanja, javnih finansija i javnog izbora, tranzicije, međunarodnih ekonomskih odnosa i politika stranih ulaganja.

  Od 2002. do 2008. godine radio je u Ministarstvu za ekonomske odnose sa inostranstvom, odnosno u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, a od 2009. godine radi u privatnom sektoru.

  BOJAN RADOJEVIĆ - PREDSEDNIK GRO DSS NOVI SAD

  Radojević je rođen 1973. godine, diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu gde je i radio na predmetu Metodologija naučnog rada i geografski informacioni sistemi. Radio je i u privatnom i u javnom sektoru.

  ZDRAVKO VESELINOV - ČLAN PREDSEDNIŠTVA DSS

  Rođen 29.10.1992, godine u Kikindi gde je završio osnovnu i srednju školu.

  Osnovne i master studije završio na Fakultetu političkih nauka, Univerzitet u Beogradu gde je stekao zvanje master politikolog.

  Član stranke od 2012. godine, radio u informativnoj službi terensku kampanju za koaliciju DSS- Dveri 2016. godine. U periodu od 2017. do 2020. godine je obavljao funkciju predsednika Omladine Demokratske stranke Srbije.

  Bio je zaposlen u Vaterpolo savezu Srbije, a trenutno radi u privatnom sektoru. Bavi se i voćarstvom.

  DRAGAN MARŠIĆANIN - ČLAN PREDSEDNIŠTVA DSS

  Rođen u Beogradu. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

  Na osnivačkoj skupštini DSS 1992. izabran je za člana Glavnog odbora. U julu 1998. postao je generalni sekretar, a 2001. i 2003. godine izabran je za jednog od potpredsednika stranke.

  Od 1993. do decembra 1996. godine bio je predsednik Skupštine opštine Vračar.

  22. januara 2001. godine izabran za prvog nekomunističkog predsednika Narodne skupštine Republike Srbije.

  Na republičkim parlamentarnim izborima 28. decembra 2003. izabran je za narodnog poslanika, a za predsednika Skupštine Srbije ponovo izabran 4. februara 2004. godine.

  Za ministra privrede u Vladi Vojislava Koštunice izabran je 4. marta 2004. godine, a dužnost vršio do ostavke u maju iste godine.

  Ambasador Srbije u Švajcarskoj bio od 2005 - 2009. godine

  MILOŠ TUBIĆ - PREDSEDNIK POKRAJINSKOG ODBORA DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE VOJVODINA

  Rođen 11.06.1975. u Kikindi

  Završio Fakultet tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu, odsek elektrotehnika, smer elektronika i telekomunikacije.

  Govori engleski i nemački jezik.

   

  DRAGAN MARKOVIĆ - ČLAN PREDSEDNIŠTVA DSS

  Rođen u Beogradu 1984. godine. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka a master studije završio na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zaposlen.