Predsedništvo

 • Naslovna
 • O nama
 • Struktura
 • Predsedništvo
 • MILOŠ JOVANOVIĆ- PREDSEDNIK DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

  Na Univerzitetu Pariz 1 Panteon-Sorbona diplomirao je 1999. godine na Pravnom fakultetu, a 2000. godine na Odseku političkih nauka Sorbone. Na istom univerzitetu završio je magistarske studije iz međunarodnih odnosa 2001.Doktorsku disertaciju odbranio je u decembru 2010.

  Od 2001. do 2005. godine bio je zadužen za izvođenje vežbi iz Ustavnog prava i Komparativnih političkih sistema na Pravnom fakultetu Univerziteta Pariz 1 Panteon-Sorbona. Od 2006. do 2011. godine radio je na Institutu za međunarodnu politiku i privredu u Beogradu u zvanju istraživača-saradnika.

  Od jula 2007. godine obavljao je dužnost savetnika ministra za Kosovo i Metohiju Februara 2008. godine imenovan je za koordinatora pravnog tima Vlade Republike Srbije.

  U oktobru 2011. godine izabran je za asistenta, a u februaru 2014. godine izabran je za docenta na predmetima Uvod u pravo evropskih integracija i Međunarodni odnosi na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

  Govori engleski i francuski jezik, otac dvoje dece.

  DEJAN ŠULKIĆ- POTPREDSEDNIK DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE 

  Rođen je 1972. godine. Živi u Velikoj Plani.

  Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Kragujevcu. Po zanimanju je diplomirani pravnik.

  Na lokalnim izborima 2012. godine, po treći put uzastopno izabran je za predsednika opštine Velika Plana.

  Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodni poslanik, kao poslanik pri poslaničkog grupi Demokratske stranke Srbije.

  Obavljao je funkciju predsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke Srbije. Otac dvoje dece.

  PREDRAG MARSENIĆ- POTPREDSEDNIK DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

  Rođen 1970. godine u Beogradu. Završio Matematičku gimnaziju i Mašinski fakultet u Beogradu gde je stekao zvanje diplomiranog inženjera mašinstva. Nakon završenog fakulteta radio je kao profesor matematike a zatim odlazi u Kanadu gde je u nekoliko kompanija radio na razvoju prototipova i izradi gotovih proizvoda u industriji precizne mehanike. Po povratku u zemlju zapošljava se u JKP GSP „Beograd”, polaže stručni ispit propisan za diplomiranog inženjera mašinstva i radi na poslovima rukovođenja infrastrukturnim projektima iz oblasti termotehnike, procesne i gasne tehnike. Autor je brojnih projekata iz oblasti termotehnike. Član je Inženjerske komore Srbije i Društva mašinskih i elektro inženjera i tehničara Srbije. Član Demokratske stranke Srbije postaje 2007. godine. Oženjen, otac dvoje dece.

  ZORAN SANDIĆ- POTPREDSEDNIK DEMOKRATSKE STRANKE SRBIJE

  Rođen 1970. godine u Kikindi. Srednju školu završio u Zrenjaninu. Po zanimanju inženjer poljoprivrede. Član Stranke od 2000. godine. Predsednik OO DSS Žitište u periodu od 2000. do 2012. godine. Od 2011. godine predsednik Okružnog odbora DSS Srednji Banat. U SO Žitište 4 godine obavljao funkciju zamenika predsednika opštine i 4 godine bio pomoćnik predsednika optine.

  Oženjen, otac dvoje dece.

  UROŠ JANKOVIĆ- PREDSEDNIK IZVRŠNOG ODBORA DSS

  Rođen je 24. septembra 1979. godine u Beogradu. Odrastao je i živi na Banovom brdu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Beogradu.

  Služio je vojni rok 1998. i 1999. godine na Kosovu i Metohiji gde je učestvovao u odbrani naše zemlje, protiv Nato avijacije i albanskih terorista. Po povratku sa ratišta učlanio se u Demokratsku stranku Srbije Vojislava Koštunice.

  Od 2002. godine bavi se preduzetništvom, najpre partnerski, da bi potom samostalno osnovao preduzeće, koje se bavi proizvodnjom.

  Oženjen je Lidijom, i ima ćerku Andreu i Jelenu.

  ZDRAVKO VESELINOV- PREDSEDNIK OMLADINE DSS

  Rođen 29. oktobra 1992. godine u Kikindi gde završava osnovu i srednju školu. 

  Osnovne studije završava na Fakultetu političkih nauka gde stiče zvanje diplomirani novinar. Na istom fakultetu završio je i master studije- modul Izbori i izborne kampanje nakon čega stiče zvanje master politikolog. 

  Ataše vaterpolo reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu koje je održano u Beogradu 2016. Aktivno učestvovao u terenskoj kampanji širom Srbije za parlamentarne izbore 2016. godine za DSS.

  Predsednik Omladine DSS od jula 2017. godine. Priča engleski jezik i služi se ruskim.

  SINIŠA ATLAGIĆ- Član Predsedništva DSS

  Rođen 1976. godine u Bihaću, Bosna i Hercegovina.

  Diplomirao 2000. godine na odseku za Komunikologiju i novinarstvo Fakulteta političkih nauka u Beogradu. Magistrirao 2007. godine na odseku Politička sociologija Fakulteta političkih nauka u Beogradu.  Odbranio doktorsku disertaciju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2010. godine. Doktorska teza: Nacistička propaganda kao totalitarna propagandaKretanje u karijeri. 

  Vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu i direktor Centra za ruske studije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

  Učestvovao u mnogim istraživačkim projektima.

  Najznačajnije objavljene monografije i tekstovi: Partijska identifikacija kao determinanta izborne motivacije: teorijske kontroverze i problemi empirijskog istraživanja; Nacistička propaganda – Od totalne do totalitarne propagande; Vreme neispunjenih obećanja:Teme u izbornim kampanjama u Srbiji; Teme kao faktor izborne motivacije u Srbiji 1990-2014: Pretpostavka racionalnog izbora u službi promocije liderâ” u Srbiji.

  Govori engleski i ruski jezik, otac dvoje dece.

  BRANKO ŽIVANOVIĆ- Član Predsedništva DSS

  Rođen 1988.godine u Šapcu gde je završio osnovnu i srednju školu.

  Diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Advokat.

  U dva mandata je bio predsednik omladine DSS u Šapcu, bio je član Predsedništva omladine DSS i član Izvršnog odbora DSS za Mačvanski okrug.

  Oženjen.

  DRAGAN MARKOVIĆ- Član Predsedništva DSS

  Rođen u Beogradu 1984. godine. Diplomirao na Fakultetu političkih nauka a master studije završio na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zaposlen.